Pohjois-Pohjanmaan aluetoiminta

Yhteyshenkilö:
Tytti Eskola
eskola.tytti(at)mail.com

Kodalla grillaillen ja chillaillen...

Välillä pitää huiliakin.

Kukkulan kuninkaat?

Kuvat Pirjo Voltti

Laumislenkki Nivalassa Kivenhakkaajan luontopolulla 21.2.2016

Teksti & Kuvat: Pirjo Voltti & Tytti Eskola


Paikka oli aivan mahtava. Alkumatka käveltiin pitkospuita pitkin, jonka jälkeen aukesi kaunis mäntymetsä, kesällä varmasti myös kaunis paikka.Ilma oli muuten hyvä mutta hieman tuulinen. Koiriahan se ei tietty haitannut, nauttivat vain. Kuuma makkara ja kahvi kyllä hieman lämmittivät meidän kaksijalkaisten viluista ruppia. Osallistujia oli vähän mutta se ei tahtia haitannut.

Mukana oli Tytti Eskola jolla mukana tyttö nimeltä Jaska 5kk, Susanna Isola jolla mukana, Bablo 9kk, Pirjo ja Tuomo Voltti jolla mukana Roki 3½kk.

Tämän kertainen sakki oli pentuvoittoista. Bablo oli pennuista vanhin ja osasi suhtautua pienempiin pentuihin tosi nätisti. Tyttö nimeltä Jaska oli taas niin energinen ja otti heti ohjat käsiin. Roki ei ollut nähnyt vielä muita koiria mamman vierestä lähdettyä. Tuli samalla hieman sosiaalistettuakin.

Paikka oli sen verran kaukana asutuksesta, eikä muita ihmisiä juuri näkynyt, joten koirat saivat olla vapaina ja temmeltää mielin määrin. Kyllä se kaukkarin luonne sieltä hyvin tuli esille, kun jotain ääntä kuului, kärppänä oltiin yhdessä kivenpäällä tarkkailemassa ja ilmoittamassa "me muuten ollaan täälä vahdissa".

Näin se kolmen tunnin tapaaminen vei pennuilta voimat. Roki otti heti hyvän asennon, mutta Jaska yritti sinnitellä hereillä, mutta kyllä senkin silmät kiinni painautuivat ja koitti nukkumista istuallaan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pohjois-Pohjanmaalla on laumislenkkeilty tämänkin jälkeen ja seuraavista lenkeistä ja tapahtumista kannattaa kysellä Tytiltä! =)