Näyttelyt

Vuosittainen erikoisnäyttely - Top Ovcharka Show


Yhdistys järjestää vuosittain epävirallisen näyttelyn, Top Ovcharka Shown, johon kutsutaan aina rodun alkuperämaista pitkän linjan asiantuntijatuomareita. Pyrkimyksenä on ollut käyttää DOSAAF:in asiantuntijoina toimineita tuomareita, joilla on vahva kokemus myös jalostus- ja käyttökoira-asioista. Näyttelyn yhteydessä he pitävät myös joko tuomarikoulutuksen tai luennon. Heidän haastattelunsa julkaistaan Kaukasialainen-lehdessä yhdessä kuvallisten arvostelujen kanssa.

Arvostelut ovat olleet varsin yksityiskohtaisia sekä kuvaavia ja siten eroavat monesta muusta, yleensä varsin yleisluontoisesta ja lyhyestä näyttelyarvostelusta. TOS tarjoaa jokaiselle jotain. Monille se on jossain määrin jalostuksen suunnannäyttäjä ja arvostetun asiantuntijalausunnon saaminen koiristaan. Monet tulevat sinne tapaamaan ystäviään ja tuttaviaan, tutustumaan uusiin ihmisiin tai kasvattajiin. Näyttelyissä on myös lemmikkiluokka koirille, joilla on jokin rotumääritelmän vastainen hylkäävä virhe.

Näyttely on myös kaukasialaista haaveilevalle erinomainen paikka tutustua rotuun Suomessa on erittäin harvoin mahdollisuus tutustua kerralla yhtä suureen määrään kaukasiankoiria saman päivän aikana. Näyttelyn yhteydessä on pyritty järjestämään aina myös koulutustilaisuus tuleville suomalaisille rodun ulkomuototuomareille, koearvostelutilaisuuksia. Monet ovat osallistuneet mieluusti myös illanviettoon, jossa näyttelyn asiantuntijatuomari on pitänyt luentoa.  

Näyttely on tärkeä tapahtuma myös koirien sosiaalistumisen kannalta. Monelle kaukasiankoiralle ja kaukkariharrastajalle TOS on ollut ensimmäinen näyttely. Paikka, josta on saanut mukavat "eväät" tulevaisuuden varalle ja tuleviin näyttelyihin. Koirien rodunomainen käytös ja niiden vaatima liikkumistila kehässä on aina huomioitu ja tarvittaessa saa kokeneemmilta harrastajilta vinkkejä koirien hallintaan ja esittämiseen yms. Pennuille on ollut kaksi luokkaa, pikkupennuille omansa ja vanhemmille pennuille oma luokkansa.

TOS rinnastetaan jalostussuosituksessa virallisten näyttelyiden rinnalle.

Näyttely on tarkoitettu myös keskiaasiankoirille ja etelävenäjänkoirille ja näyttelyn paras eli Best In Show valitaan näiden kolmen rodun kesken.

Näyttelysäännöt

Noudatamme kuitenkin aina voimassaolevia Suomen Kennelliiton näyttelysääntöjä. Luokat, palkintosijat ja palkinnot ovat muutoin samat, lukuunottamatta lemmikkiluokkaa, jonne ovat tervetulleita nekin, joita ei voi virallisissa näyttelyissä esittää esim. värivirheen, purentavirheen tai muun hylkäävän syyn vuoksi. Lemmikkiluokan koiratkin saavat kirjallisen, kattavan arvostelun sekä paras palkitaan.


Muutama huomionarvoinen seikka...


Muistathan? 
Ottaa mukaan koiran rekisterikirjan, rokotustodistukset sekä hakaneulan numerolapun kiinnittämistä varten.

Ilmoittautumismaksut

Yhdistyksen jäsenille näyttelyilmoittautumishinnat ovat ei-jäseniä edullisemmat.

Rokotukset

Rokotustodistukset tarkastetaan koirien tullessa näyttelypaikalle. Rokotusvaatimukset ovat SKL-FKK:n määräysten mukaiset ja ne on julkaistu Koiramme-lehdessä. Mikäli koira hylätään puuttuvien rokotusten vuoksi, ei toimikunta suorita ilmoittautumismaksua takaisin.

Typistetyt koirat

1.1.2001 jälkeen syntyneet typistettyhäntäiset ja/tai typistettykorvaiset koirat eivät saa osallistua näyttelyyn.

Muistutus uusista näyttelysäännöistä ja niitä täydentävistä ohjeista

Koiran esittäjän asusteissa ei saa olla mainintaa kennelistä, kasvattajasta, omistajasta eikä esitettävästä koirasta. Kun koira on tuotu näyttelyalueelle, se on esitettävä kaikissa niissä luokissa ja kilpailuissa, joihin sen saamat palkinnot oikeuttavat sen osallistumaan.Tervetuloa näyttelyymme!